Press "Enter" to skip to content

Haarlemmers zijn enorm bourgondisch

Maarten 0

De meest succesvolle winkel op Hoody moet wel de Keurslagerij van Jeroen Keirsgieter (34) zijn. “Veel mensen kunnen een eerlijk stukje vlees nog enorm waarderen, de kwaliteit van goed vlees dat proef je”, aldus Jeroen die op zijn 16al begon met werken in de slagerij van Andre Stokman aan de Ruijterweg in de Leidsevaartbuurt. Tussendoor ronde hij de slager vakopleiding af en nam hij de winkel in januari 2017 over van Andre.

Uniek vlees met de smaak van vroeger

De slagerij is onderdeel van de overkoepelende organisatie van Keurslagers die een hoge kwaliteitsnorm hanteert voor het vlees. Jeroen is daarin wel vrij om zelf te bepalen waar hij zijn vlees inkoopt. Zo haalt hij het rundvlees uit IJsselstein, is de kip in de vitrine van AA kwaliteit en haalt hij zijn varkensvlees bij de Familie van der Mark in de Beemster. Een uniek stukje vlees met de smaak van vroeger. De Beemsterlant’s Varkens worden goed behandeld met veel liefde, een ruime huisvesting en vooral goede voeding. Iets wat volgens Jeroen nog weleens onderschat wordt; “vlees van dieren die naast een goed leven, ook goede voeding hebben gehad, smaakt vaak veel lekkerder dan vlees wat je in de supermarkt koopt.”

Jeroen’s favoriet

Altijd interessant om te weten is het favoriete stukje vlees van de slager zelf. Jeroen geeft op die vraag aan dat hij zelf in het bijzonder kan genieten van een goede karbonade of een heerlijk doorregen stukje rundvlees zoals rib-eye. Uiteraard beide vanavond nog op je bord met Hoody. Het liefst lekker op de barbeque waar Jeroen ook een groot fan van is. Al lijken de zonnige bbq-dagen inmiddels wel geteld. Jeroen geeft regelmatig BBQ-workshops voor zijn winkel. Houdt Hoody in de gaten voor de volgende sessie.

“Haarlemmers zijn enorm bourgondisch, vooral in de weekenden”

Kwaliteit en aandacht zorgt voor loyale klanten

Als we Jeroen vragen naar wat hem onderscheidt en welke lessen hij van Andre dagelijks in de praktijk brengt hebben ze eigenlijk allemaal één gemeenschappelijke deler; kwaliteit en aandacht zorgt voor loyale klanten. Jeroen staat derhalve bijna dagelijks zelf in de winkel om deze kwaliteit continu te blijven borgen met zijn team. “Haarlemmers zijn over het algemeen enorm bourgondisch, dat zien we vooral in de weekenden terug. Dan willen ze echt uitpakken met mooie grote stukken vlees op tafel.”

“Lekker eten is een totaalbeleving maar begint bij goede kwaliteitsproducten”

Olivijn

In zijn vrije tijd gaat Jeroen graag uit eten in Haarlem. Dat doet hij het liefst elke keer bij een ander. Maar één sprong er toch tussenuit. Het nieuwe Olivijn in de kleine houtstraat. “Naast goeie producten werken ze daar met enorm gaaf servies. Dit haalt het gerecht en de beleving van het gerecht ook echt omhoog. Lekker eten is een totaalbeleving maar begint bij goede kwaliteitsproducten.”

Barbecue-seizoen en kerst

De twee drukste momenten van het jaar zijn tijdens het barbecue seizoen en kerst. Jeroen pakt dan ook enorm uit met een breed assortiment. Voor de kerst is het aan te raden om tijdig te bestellen. Met Hoody plan je gemakkelijk je bestelling vooruit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *