Press "Enter" to skip to content

Je eigen fantasie is het mooiste speelgoed

Maarten 0

Al 25 jaar is speelgoedwinkel Krokodil van Trudy & Marga een begrip aan de gedempte oude gracht. En één van de eerste Hoody winkeliers. Hier verkopen ze al die jaren goed speelgoed van hoge kwaliteit want zoals Trudy pakkend zegt: “Goed speelgoed moet de fantasie prikkelen, want je eigen fantasie is het mooiste speelgoed”

Missie
Trudy en Marga waren collega’s bij de bibliotheek in Bloemendaal en zijn in 1994 de winkel gestart. Ze vonden dat er een te kort was aan winkels die goed speelgoed verkochten. Speelgoed moet lang mee gaan en ook niet misstaan in het interieur. Dat was de missie!

De Regenboog
Grims maakt bijvoorbeeld een prachtige regenboog die ook als kunstwerk prima in de huiskamer kan staan. Hij is te koop via de krokodil op Hoody en vandaag nog gratis bij je thuisbezorgd. Leuk voor kinderen van 1 jaar om de kleuren te leren maar ook kinderen van 8 jaar spelen er nog graag mee. En dat is precies wat Trudy en Marga zo belangrijk vinden; “Speelgoed moet lang meegaan maar ook lang leuk blijven”. Wij focussen in de winkel op speelgoed van 1 tot 14 jaar.

Bestel speelgoed of kinderboeken bij Krokodil in Haarlem via Hoody.

Ondernemerslessen
We vragen Trudy wat de ondernemerslessen zijn van de afgelopen jaren. Volgens Trudy is het heel simpel: “Doe iets heel goed en blijf dat doen, dan raak je daarom bekend. Zo houden wij het al 25 jaar vol.”

Online
De groei van online heeft de afgelopen jaren het speelveld in speelgoedland drastisch veranderd. Desondanks blijven de Haarlemmers trouw aan de Krokodil. Volgens Trudy kenmerkt dit de Haarlemmers: “Ze waarderen lokaal ondernemerschap. Wij doen naast onze eigen website nu ook mee met Hoody om er ook voor de Haarlemmers te zijn als ze even niet naar onze winkel kunnen komen.”

Sinterklaas/Kerst
Volgens onderzoek wordt 83% van de cadeautjes last-minute nog in huis gehaald. Hierdoor stijgt de groei in online aankopen omdat het vaak ad-hoc moet. “Met Hoody kunnen mensen snel nog een cadeautje in huis halen tijdens de drukke periode. Omdat ze ook buiten openingstijden dezelfde dag nog bezorgen zijn ze een ideale partner om al onze consumenten te bedienen.”

Haarlem
In onze blogs vragen we de ondernemers ook naar hun “Hood”. Waar komen ze het liefst. Trudy is dol op de terrasjes op de Botermarkt. Daarnaast vindt ze buurman Muijs (ook Hoody deelnemer) de handigste winkel van Haarlem. “Ze hebben daar werkelijk alles wat je nodig hebt aan kantoorartikelen”. Trudy is dol op Haarlem, het is niet zo druk als Amsterdam en nog steeds heerlijk authentiek. Net zoals de heerlijke speelgoedwinkel aan de gedempte oude gracht. Waar de loyale Haarlemmers al 25 jaar komen voor hun speelgoed.

Chocolaterie Pierre
Deelnemers mogen zelf de volgende blogpost voorstellen. Stiekem is Trudy verzot op de chocolaatjes van Pierre. Dus graag interviewen we Jeffrey van Chocolaterie Pierre voor onze volgende blog!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *